10. června 2007

Archiv online zpravodajství z Drážďan

Technika dokáže velké věci a třeba v oblasti zpravodajství dnes máme možnosti, o jakých se novinářům ani čtenářům ještě před časem nesnilo. Například dnešní výlet do Drážďan. Právě jsem přijel domů, ale už mám k dispozici několik desítek fotografií - to by bylo ještě v dobách Ray of Lighta či Tribal Instincta hotové sci-fi, v éře Blue Corala už to je naprosto běžná věc. Dnes odpoledne jsem ale také pronikl na dosud nezmapovaný terén a pokusil jsem se na těchto stránkách o průběžnou on-line reportáž z dostihového odpoledne, jak je známe z fotbalu a hokeje na stránkách IDNES, Aktualne.cz a dalších. Stačil mi k tomu mobilní telefon a zpravodajské nutkání. Ještě by to chtělo vychytat nějaké mouchy, třeba jsem podcenil, že psaní příliš dlouhých příspěvků má na netu za následek jejich useknutí. Tak slibuji, že někdy příště to bude lepší. Přestože se právě chystám zaznamenat dnešní události podrobněji, ponechám svůj historicky první "online" archivovaný - schválně se podívejte.

(13:54) Dobré odpoledne z Drážďan, kde dnes s napětím očekáváme start Blue Corala. Hřebec doktora Jiřího Charváta odskočí z boxu 3. Škrtem Longvilla se pole smrsklo na 6 startujících. V Drážďanech je polojasno, dráha je dobrá (4,2). Němečtí odborníci českému zástupci příliš nevěří.

(14:15) Sport-Welt: "Blue Coral vídeňským vítězstvím potěšil, pražská forma znamenala vystřízlivění. Podle ní dnes nemá šanci na vítězství."

(14:33) Blue Coral se na začátku odpoledne nachází mezi trojici outsideru s kvótou 110:10. Favoritem je Invincible Hero (20:10).

(15:20) Jiří Palík ve svém prvním dnešním dostihu obsadil druhé místo. Ohledně Blue Corala je opatrným optimistou: "Ostudu neuděláme," usmívá se.

(16:40) Reviduji úvahu z dnešního rána. Po odpoledních rozhovorech s německými trenéry se zdá, že Němci přece jen do Prahy přijedou! Podrobnosti zítra.

(17:10) Kurs Blue Corala těsně před dostihem je 76:10, svěřenec trenéra Váni se v paddocku líbil. Program je zpožděn, za okamžik bude odstartováno.

(17:21) Po aktivním průběhu finišuje Blue Coral těsně třetí za favority Lovely Tigerem a Invincible Hero. "A to nebylo všechno, má rezervy," řekl po odsedlání žokej Jiří Palík. Další podrobnosti později.