21. května 2012

Move Your Vision: Neporažen a stále nebezpečnější

Nejsledovanější tříletý hřebec regionu vstoupil do sezóny bez zaváhání. Move Your Vision (Galileo) ze stáje OMS včera vyhrál lehce o 1 1/2 délky Veľkú jarnú cenu (1700 m) v Bratislavě a zůstal i při třetím startu kariéry neporažen. Svěřenec Zuzany Kubovičové ukázal ve Starém Háji to, co potřeboval. Zdenko Šmida ho v úvodní pasáži vedl mezi koňmi, aby si na protilehlé rovině razantně zlepšil pozici a při nabíhání do posledního oblouku už byl druhý za vedoucím tréninkovém kolegou Stréberem. V cílové rovině se syn hvězdného Galilea a vítězky Breeders‘ Cupu Juvenile Fillies Cash Run oddělil od soupeřů a na jeho úspěchu nic nezměnilo, že jeho cvalová akce zatím stále působí nevyzrálým dojmem a Šmida jej v cílové rovině musel energicky vybídnout ke zrychlení.


Při sezónním debutu a na distanci pod hřebcovým optimem to však bylo více než dostačující a trenérka Kubovičová byla po doběhu právem ze své hvězdy nadšená. Záznam z Bratislavy udělal dojem i na pražského bookmakera. Ten promptně zareagoval: kurs Move Your Vision pro České derby klesl z 10:1 na 4:1 a hnědák je nyní prvním favoritem.

Na současném druhém místě finišovali Stréber, který pod Martinem Srncem odtáhl celý dostih, a zezadu letící Mystic Swing. Kdoví, zda realizační tým vítěze pražské Velké jarní ceny nepromeškal první a poslední příležitost, jak letos Move Your Vision výrazněji potrápit. V krátké cílové rovině přišel nápor hřebce ze stáje Lokotrans o malou chvíli později, než bylo potřeba. Na Move Your Visiona ztrácel cenné délky už v oblouku, a tak mohl v závěru své manko jen korigovat.

O čtvrtém Kadynym a pátém Dessonovi ani nedělní dostih neprozradil tolik, aby se mohli vymanit z dosavadních škatulek tajemných veličin. Bude každopádně velmi zajímavé vidět je v dostizích delších než 2000 metrů.