23. června 2013

Mister Aviation - Talar - Taggerton

Derby v Mostě skončilo doběhem "raz-dva" valachů Mister Aviation - Talar, na třetím místě finišoval jediný kůň českého chovu Taggerton. Nejlepší klisnou byla čtvrtá Beryaska, poměrně nečekaný doběh na tabuli dotvořil pátý Rabbit Motivman. Nedařilo se favoritům, na dotovaných místech doběhl jen sedmý Always On Sunday, zatímco Bathyrhon byl desátý a Mister Westminster jedenáctý. Čas vítěze 2:31,97 patří k lepším, útok na časový rekord nicméně na rychlé dráze nakonec neproběhl.

Mister Aviation, kterého odjezdil Ján Havlík, je rekordním sedmým derby-vítězem trenéra Františka Holčáka, druhý rok za sebou se raduje i stáj Monte Negro, což znamená, že dres úřadujícího vítěze v záhlaví zápisníku není třeba měnit minimálně příštích 365 dní. Více informací o zrání Mister Aviation najdete v pátečním profilu koní z Velkých Karlovic - ZDE.

Derby-zápisník nechá dnešní dojmy trochu uležet a vrátí se v příštích dnech s obsáhlou reportáží. Záznam z dnešního přenosu Galopp TV by měl být během pondělí k vidění TADY.