12. června 2007

Derby má sponzora: Conseq

Téměř v poslední chvíli získalo České derby nového sponzora. Poté, co dřívější partner rovinového vrcholu Setuza a Marila balírny ukončil spolupráci po přelomových změnách na postu majitele a vedení, se nyní chopila iniciativy společnost Conseq Investment. Tu si čeští turfmani spojují s jejím šéfem Janem Vedralem, stojícím také za stejnojmennou dostihovou stájí. "Mohu potvrdit, že derby získalo ve společnosti Conseq nového sponzora," řekl prezident Jockey Clubu Václav Luka.

Pražský pořadatel TMM vedl jednání s potenciálními zájemci v průběhu jara, až do tohoto týdne se ale zdálo, že se nakonec České derby poprvé od roku 1991 a rovněž premiérově v historii samostatné České republiky odběhne bez titulárního sponzora. Nečekaná situace vyvstala na přelomu ledna a února, kdy nejprve došlo ke změně majitele ústecké společnosti Setuza. Z vedení společnosti, jež byla sponzorem pěti posledních ročníků derby, následně odešel její generální ředitel František Janů.

Nový sponzor přichází z oblasti finančního trhu. Od roku 1995 působil nejprve pod názvem Conseq Finance, od roku 2000 vznikla dceřinná společnost Conseq Investment Management, soustředící se výhradně na investiční management. Podle stránek conseq.cz se objem obhospodařovaného majetku blíží deseti miliardám korun, čímž se společnost stabilně zařazuje mezi pět až sedm největších investičních manažerů v České republice.

Hlavní investiční manažer a předseda představenstva ing. Jan Vedral (40) se léta pohybuje na dostihové scéně v roli majitele. Barvy stáje Conseq, jejíž dvorní trenérkou je Martina Růžičková, aktuálně hájí pět koní v čele s Latinirou, mnozí si také vzpomenou na vítězství Glorietty v Ceně prezidenta republiky 2002. Vedral je zároveň členem představenstva společnosti Turf Praha.