22. června 2007

Mraky nad Chuchlí

Už druhý den skrápí déšť hlavní město a s ním i chuchelské závodiště. Jedná se o přeháňky různé intenzity a zainteresovaní se shodují, že toto počasí by na dráhu mohlo mít výraznější vliv jedině tehdy, pokud vydrží i během noci ze soboty na neděli. Jisté ale je, že účastníky nedělního derby nečeká žádný beton. "Chceme mít dráhu na úrovni 3.5, k této hodnotě budeme směřovat naše úsilí v posledních dnech," řekl včera ředitel závodiště Petr Drahoš.

Ráno vládl ve Velké Chuchli pověstný klid před bouří. Hlediště je připraveno na největší diváckou návštěvu roku, která by podle odhadu pořadatele mohla dosáhnout i lehce přes 7000 lidí, což by znamenalo zcela zaplněné závodiště. Velké vedro nás s největší pravděpodobností o víkendu nečeká, otázkou je, zda se na ochotě návštěvníků dorazit na derby nepodepíše hrozba dešťových přeháněk. Ve VIP-sektorech se očekává šest stovek hostů. "Taková čísla se vymykají průměru českých sportovních podniků," zdůraznil Drahoš. Tisková zpráva uvádí, že z pozvaných hostů již potvrdila svou účast olympijská vítězka Kateřina Neumannová a řada tváří českého šoubyznysu.

V permanenci bude sedmatřicet sázkových pokladen, sázkový obrat bývá během derby-dne zhruba trojnásobný oproti obvyklým dostihovým nedělím. Podle vstupní nabídky sázkové kanceláře je favoritem dostihu zatím Blue Coral (3:1), následují Esparanto (4:1), Charley (5,5:1), Magnificent a Perdono (6:1), Lord Silvano (8:1). Největšími outsidery jsou Ignacio (18:1) a Terracon (20:1).

Jediným koněm na místě je zatím domácí Lord Silvano. Trojice německých účastníků přijede zítra: dopoledne Perdono, Esparanto kolem poledne a Magnificent odpoledne.