24. června 2008

Sázky: Kurs vítěze se za měsíc zdvojnásobil

Letošní derby-den vykázal sázkový obrat blížící se loňskému rekordu 1,9 milionu korun. Naznačují to první zprávy z chuchelské centrály Toto CZ a také sázkové kanceláře Fortuna, jejíž prostřednictvím se na České derby poprvé v moderní historii nabíraly sázky celostátně. Velkou většinu obratu ovšem obstaraly terminály přímo na závodišti, Fortuna zaznamenala sázky ve výši zhruba půl milionu korun a potvrdila tak slova z minulého týdne o pozvolném tempu dostihového sázení. "Většina sázek směřovala na hlavní dostih, sázelo se na hlavní favority. Na druhého a třetího koně to bylo několik stokorun až tisícikorun, na vítěze Tullamore zhruba 20 000 Kč," řekl mluvčí Fortuny Tomáš Grombíř.

Kurs pozdějšího vítěze Tullamorea byl při květnovém startu dlouhodobých sázek vypsán 7:1, v neděli odskakoval svěřenec Zdena Koplíka s kvótou 14:1.

Pro zajímavost připojuji kursy dalších koní v cíli, jak jsem si je zapsal během slavnostní přehlídky před startem: Vitulus 40:1; Duplo 50; Magic Slipper 10; Urodos 14; Lucky Horse 20; Swakopmund 14; Teassio 40; Dick Morris 3; Tesiov 40; Budapest 3; Cabernet 14; Ave Ransom 7; Letní Bouře 20; Maraldo 7; Teddy Ready 4,5.