14. června 2012

Jedna dohláška: Pegas bude mít "bodyguarda"

Dvacet koní zůstalo po dnešním posledním škrtání na přihláškách 92. Českého derby. Kromě kandidátů s příliš nízkým handicapem nebo zdravotními problémy odstoupil také druhý z Červnového poháru Bacares (Noroit), jehož zadní nohy vypadaly minulou neděli po "zakalupování" poměrně ošklivě. Naopak dohlášen byl čerstvý vítěz Bionic Face (Authorized), čímž se pro stáj Pegas otevírají zajímavé varianty. Jen majitel Jiří Trávníček a trenér Greg Wroblewski v tuto chvíli vědí, zda kůň s překážkovou budoucností nastupuje do modré stuhy jako bodyguard stájové jedničky Pegase, jeho aktivní pomocník či jednoduše jako samostatná pojistka šancí "bíločervených" kvůli své prověřené vytrvalosti. Jiná velká stáj Dr. Charvát zůstala u své čtveřice - pomalu zrajícího Trip To Rhodos (Rail Link) nedohlašovala a klasickou vítězku French Quebec (Excellent Art) posílá proti klisnám do někdejší Ceny hřebčína Napajedla. 

Nyní čekáme na oficiální eliminační žebříček, který by měl Jockey Club ČR podle doplňujících ustanovení zveřejnit co nejdříve na svém webu. Pokud nedojde k žádným překvapením a lze se opřít o neoficiální soukromý propočet zápisníku, dohlášený Bionic Face by měl "vyšoupnout" ze startovní listiny vítěze mosteckého trialu Green Worlda (Diamond Green). Ten by tím pádem zůstal jako první kůň uveden pod čarou, což je již zrušený princip, zůstávající v platnosti pro klasické dostihy.

Před posledním škrtáním stále doufaly ještě dvě další stáje. Rabbit Trhový Štěpánov ponechal na přihláškách hnědáka Rabbit Hurricane (Hurricane Run), BORS Břeclav věří i po zklamání z Velké červnové ceny Lordovi of Gracie (Oratorio). Oba mají v průběžném handicapu 79 kg a v tuto chvíli se zdá, že jejich startu může napomoci jen nečekaná epidemie nebo sled nešťastných událostí v předních stájích. Zcela bez šance je český odchovanec Anthon (Tiger Cafe), figurující ještě o dva kilogramy níž.

Soukromá eliminace Martinova derby-zápisníku (bez záruky):

1. PEGAS 92 český
2. MYSTIC SWING 90 český
BETPAK DALA 90 český
A GENTLEMAN 90 český
5. MOVE YOUR VISION 89,5 přepočet SK
6. MY AFANTOU 88,5 český
7. KAPTAH 87,5 český
ATACK 87,5 přepočet SK
9. ROBINSON 86 český
KADYNY 86 přepočet SK
BRUTAL ROCCO ??? eliminační
12. DESSON 85,5 český
CRIOSTAL 85,5 přepočet SK
14. STRAIGHTWHISKEY 82 český
15. FAVORITE BOY 81,5 český
BIONIC FACE 81,5 český
17. GREEN WORLD 80 český
18. LORD OF GRACIE 79 český
RABBIT HURRICANE 79 český
20. ANTHON 77 český