31. května 2013

Bílý přízrak straší bookmakera

93. České derby má v tuto chvíli tři favority a dva z nich si tuto pozici udrželi po celé jaro. Mister Westminster a Always On Sunday začínali jako favoriti už v polovině dubna a v "antepost" nabídce sázkové kanceláře Betino se postupně posouvali ze 14:1 na 6:1. Třetí skloňované jméno Bathyrhon se k nim přidalo až po svém dohlášení v polovině května. Největším skokanem posledních dnů je ale někdo jiný. Irská akvizice Dr. Charváta Reglisse v posledních dnech klesla z 25:1 na 8:1 bez toho, aby se vůbec ukázala na dráze! Bookmaker zpozorněl poté, co trenér Tomáš Šatra připustil na internetu, že subtilní bělka míří do Velké červnové ceny. Jediná nositelka statusu black type mezi českými derbysty je nyní nabízena ve stejném kursu jako vítěz Velké jarní ceny Talar. Ten poskočil relativně mírně, na začátku sezóny byl vypsán 16:1.


Skutečnými skokany jsou koně, kteří zaběhli dobře Memoriál dr. Frankenbergera v Mostě. Vítězný Little Rakti i umístění Absolyut a Al Bustan vstupovali do klasické sezóny shodně s kursem 60:1. Opačný efekt zaznamenali příznivci jednoho z původních favoritů Mister Aviationa, který po zklamání ve Velké jarní ceně vystoupal ze 14:1 na 25:1. Ještě více se propadl Tycho Brahe, jehož absence jarního progresu poslala ze 14:1 na 40:1.

Favorité Českého derby podle Betina

6:1 Always On Sunday – Bathyrhon – Mister Westminster
8 Reglisse – Talar
12 Barateus – Maestro Quercus
14 Little Rakti
16 Absolyut
20 Al Bustan – Feraclos – Ley Percy – Rheingoldring – Sapsiree – Tozan
25 Beryaska - Mister Aviation
30 Hot Favorite – Karov – Rheingoldring – Taggerton
40 Rabbit Motivman - Tycho Brahe
50 Alcaeus
60 Marcus Aurelius
100 Dispour – Fouad Champion – Maximillin – Oratory Davis – Rabbit Thomas – Rayak – Saras – Starissime – Sunshine Of Gracie
150 Autor – Markami
200 Dalilar