19. června 2009

Jak to vidí Ferdinand Minařík

Poprvé po mnoha letech se Ferdinand Minařík starší nebude podílet na televizním přenosu z Českého derby. Bývalý úspěšný žokej a trenér, který si v posledních více než deseti letech vybudoval renomé respektovaného televizního odborníka, tentokrát stráví největší den sezony na tribuně. Těsně před startem jsem jej požádal, aby si roli dostihového experta symbolicky zopakoval pro server iHNed.cz. a připravil stručnou analýzu všech kandidátů derby.


"Boj o vítězství by se měl teoreticky odehrát mezi třemi, možná čtyřmi koňmi. Potom je tam velký počet startujících, kteří mohou zasáhnout do boje o jakékoli další peníze. Je tam výrazná špička a nevýrazný střed. Dá se říci, že tam z mého pohledu také není vyložený outsider, tedy kůň, který by do derby vůbec nepatřil," myslí si Minařík.

Podobně jako řadu dalších dostihových příznivců jej mrzí neúčast Dekolta. "To, že je zatím pod čarou, je velká smůla pro koníka i sympatické majitele. Pokud skutečně nepoběží, snad dokáže aspoň v St. Legeru, jaká ztráta to pro derby byla. Mně osobně tam chybět bude," dodal.

Animovaného průvodce letošním derby na iHNed.cz s komentáři Ferdinanda Minaříka najdete ZDE. To je první z avizovaných překvapení, tím druhým bude skutečnost, že v dostihové rubrice iHNed.cz budu se svými kolegy z Hospodářských novin sledovat derby v přímé on-line reportáži od 12:30. Představu, jak to asi bude vypadat, si můžete udělat na základě loňského přenosu z Velké pardubické.