23. června 2011

Divácký servis: Návrat webového přenosu a omezené parkování

Největší dostih roku bude ve Velké Chuchli zřejmě znamenat také největší dopravní zácpu. Jak ukázaly poslední dvě sezóny, skutečně velké dostihové návštěvy jsou momentálně nad kapacitu parkoviště závodiště. "Vjezd na parkoviště je, jaký je a zatím nejsme schopni to změnit. Parkovacích míst bude v neděli bohužel málo," řekl ředitel závodiště Petr Drahoš. Celé odpoledne sice začíná prvním dostihem ve 14:00, ale pořadatelé naléhavě prosí diváky, aby přijeli co nejdřív. Závodiště bude otevřeno od 12 hodin a doprovodný program startuje už hodinu po poledni první ze dvou módních přehlídek.

Derby se běží v neděli jako sedmý dostih v 17:20, ale předchází mu možná nejkvalitnější rámcový program za několik posledních let. Ve sprinterském dostihu se představí domácí hvězda Line Hony, na míli úřadující Kůň roku Shamalgan a také tříleté klisny se sejdou v nejsilnější možné sestavě. Kdo se nedostane do Chuchle osobně, bude mít dvě možnosti sledovat dění. Přímý televizní přenos začíná na ČT4 v 16:15 a se stopáží 90 minut vyrovnává tuzemský derby rekord. Zároveň bude v neděli opět fungovat i přímý internetový přenos celého odpoledne na webu konetv.cz.

Po několikaleté odmlce se vracejí zvláštní derby autobusy, které budou jezdit v půlhodinových intervalech ze Smíchovského nádraží k hlavnímu vchodu závodiště a zpět. První z nich vyjede ve 12:43, po skončení odpoledne pak od 17:45. Vstupné na derby-den činí 200 korun včetně dostihového programu, platí však také zlevněné vstupné 60 Kč pro mládež do 18 let, studenty do 26 let, držitele zákaznických karet a další.